Billede til LinkedIn og CV – Sådan tager du et godt portræt

LinkedIn bliver mere og mere populært som værktøj i jagten på den perfekte stilling, og stadigt flere benytter platformen til at realisere sine karriere-drømme.

For at skille sig ud fra mængden og fange modpartens interesse, er det afgørende, at dit profilbillede viser din bedste side og udstråler professionelisme. Jeg kan hjælpe dig med et lækkert portrætfoto til en rekordlav pris, men du kan også selv lave et fint LinkedIn billede med ganske få midler. Helt gratis…

Her er et par gode råd til det gode gør-det-selv LinkedIn/CV foto.

Portræt

Kig i spejlet og øv det perfekte ansigtsudtryk og posering

Ansigtsudtryk og smil kan være nogle svære discipliner. Øv dig derfor foran spejlet og find DIN vinkel og DIT smil.

Ofte vil et lille “almindeligt” smil være meget passende til CV’et. Forsøg at undgå et lalleglad udtryk eller grin. Selvom det i visse tilfælde er charmerende, så er det ikke det, vi går efter på LinkedIn. Her er et selvsikkert og imødekommende smil typisk perfekt. Prøv dig frem, og afprøv forskellige udtryk når der fotograferes – Så er der større chance for, at få det helt rigtige foto.

En klassisk og sikker posering er – i stående tilstand – at lave et lille tvist i overkroppen, så den ene skulder er i en 45 graders vinkel mod kameraet. Hvis du er kvinde, kan du prøve at pifte det op ved at tage en “let” hånd op til hagen. Søg på “Billede LinkedIn” på Google, og se eksempler og inspiration til nogle gode portrætter.

Klæd dig på som du ville gøre til en jobsamtale

Det er vigtigt, at du overvejer dit tøjvalg nøje. Hvordan ønsker dine samarbejdspartnere eller kommende chef at se dig? Søger du stillinger i meget konservative miljøer, er det nok en meget god idé at iføre sig noget klassisk og ret stilsikkert. Er du derimod på udkig efter job i håndværkerfaget, vil det nok se lidt mærkeligt ud, hvis du trækker i dit stiveste puds.

Overvej hvordan folk i din branche vil se dig. Spørg dig selv, “Hvordan ville jeg egentlig klæde mig på til en evt. jobsamtale?”, og så tag dét tøj på, når du skal have taget dit billede.
Prøv gerne flere sæt tøj – både mørke og lyse farver. Så er der større sandsynlighed for, at du rammer det helt rigtige billede.

Undgå kreative filtre og anden “kunstnerisk” efterbehandling

Hvis du har mulighed for at efterbehandle dit portræt i et billedbehandlingsprogram, så være forsigtig med brugen af effekter, filtre o.s.v.

Et LinkedIn billede skal være stilrent, troværdigt og professionelt, så drop kunstneriske farver og effekter og lad for gud skyld være med at brug Instagram filtre.

Lækre portrætter til erhverv

Vælg baggrunden og omgivelserne med omhu

Når dit billede skal tages, så find en baggrund der ikke forstyrrer. Det duer ikke at stå på gaden med 5 cykler og et indkørsel forbudt skilt i baggrunden. Find i stedet en rolig og neutral setting; Eventuelt med ensfarvet baggrund, f.eks op ad en mur eller en dør. Du kan også hænge et ensfarvet lagen op bag dig.

Hvis du har mulighed for det, og hvis det er relevant for dit jobområde, kan du med fordel sidde/stå i et pænt, lyst kontormiljø.

Hvis billedet bliver taget udenfor, så gå ind i skyggen. Det giver et langt bedre og blødere lys end ude i den skarpe sol.

Det lækre vindueslys

Lyset er afgørende for et smukt billede, og du kan nemt få en super lækker belysning, hvis du har et stort vindue i nærheden.

Stå 2-4 meter inde i rummet med ansigtet mod vinduet og få fotografen til at stille sig i mellem dig og vinduet. Det er et helt klassisk og lækkert, blødt lys som ofte giver rigtig gode resultater. Prøv det, hvis du har muligheden, og hvis baggrunden ikke bliver for rodet.

Framing

Framingen er det, du ser på bagsiden af kameraet eller i søgeren. Altså hvad der kommer med på selve billedet.

Når du tager et portræt til CV eller LinkedIn, er det vigtigste dit ansigt. Måske fungerer det bedst, hvis du kun har den øverste del af kroppen med på billedet.

Hvis du sørger for, at du har lidt luft over hovedet og får brystet med, så er du rimelig sikker på en god framing. Skær aldrig over midt på halsen eller i andre led.

Få en anden til at tage billederne – og tag mange!

Det duer ikke at du tager selfies. Byd i stedet en ven, et familiemedlem eller lign. på en kop kaffe og hyg jer mens i tager billederne. Det smitter også af på billederne, hvis du er i godt humør. Det garanterer jeg.

Tag mange billeder! Og tag billeder forskellige steder. Det er kun positivt, hvis du har 150 billeder af vælge mellem bagefter. Ja, det er rigtigt. En professionel fotograf skyder typisk også langt over 100 billeder for at finde det helt rigtige foto. Jo flere billeder, jo større er sandsynligheden jo for, at der er et kanon portræt i blandt.

Husk, at det ikke er noget der skal gøres hver dag. Når du har et godt portrætbillede, kan de bruges i lang tid, så invester gerne den tid, der kræves. Det er godt givet ud i sidste ende.

Prøv med sort/hvid

Når du har fundet det helt rigtige billede, så prøv at konvertere det til sort/hvid, og se om det er bedre i den udgave. Nogle gange gør portrætter sig langt bedre i sort/hvid, så det er værd at prøve. Hvis du ikke har et billedbehandlingsprogram, kan du få hjælp på nettet, hvor der er flere hjemmesider, der tilbyder gratis konvertering til sort/hvid.
Her er et eksempel på en af disse sider: https://www.lunapic.com/editor/?action=effect-bw

Har du brug for professionel hjælp til portrætterne?

Hvis du hellere vil have taget et professionelt billede, kan jeg selvfølgelig hjælpe dig med at få et super portræt. Jeg laver også medarbejderportrætter og alt andet til erhverv. Du kan kontakte mig på kontakt@laufotografi.dk eller på tlf. 22 12 32 20.

Jeg håber, at guiden kunne bruges, og du får det helt perfekte portrætbillede.

Held og lykke med jobbet og god fornøjelse på LinkedIn.

2018-08-25T15:18:22+00:00